Laia Sánchez

He desenvolupat el meu treball en la intersecció de la Ciència, Tecnologia, Art i Societat, on els processos de col·laboració tenen un paper clau. Jo treballo fent coses amb altres per tal d’abordar projectes d’innovació social que són una oportunitat d’arreglar les coses que no funcionen amb persones de diferents orígens (societat, ciència, negocis i administració). Projectes que proporcionen el marc per investigar i desenvolupar noves formes de fer coses noves amb els altres, contribuint a construir solucions compartides.

He estudiat durant tres anys Art i Disseny a l’Escola Massana, a continuació, em vaig familiaritzar amb el camp dels mitjans de comunicació en EMAV i llavors vaig fer de col·laboradora a “nits temàtiques” durant els primers anys de BTV. Després em vaig graduar en Ciències de la Comunicació Facultat de la UAB on encara he d’acabar la meva investigació de doctorat sobre Medialabs perquè el 2008 em va arribar a les meves mans en el co-disseny del laboratori de mitjans de comunicació social al Citilab.

Des de llavors sóc part tant del Citilab com de la UAB, on he estat involucrada en creació de prototips, aprenentatge, recerca o docència com a professor assistent (drama d’AV, TV projects, filmaking, etc) de la Universitat Autònoma de Barcelona i com codirectora del Social Media Lab del Citilab: sportic, MusicLab, mobilecells, visió, technosummer, MMI.

Des del 2012 dirigeixo al Citilab  la gestió i la recerca en projectes nacionals i de la UE: icityproject, que promou la co-creació d’aplicacions de serveis públics; avaluació participativa del projecte de planificació comunitària; IDeALL projecte (disseny centrat en l’usuari i les metodologies dels LivingLabs). Finalment, l’any 2014 em vaig involucrar en els projectes JamToday, Pelars i Mind the Gap.


Related Sessions

View full schedule